VÉLEMÉNYEK HELYETT TÉNYEK

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél 2002 óta dolgozunk azért, hogy konkrét javaslatokkal támogassunk mindenkit a fenntartható, azaz környezetbarát és etikus fogyasztás és életmód kialakításában. A Tudatos Vásárló Terméktesztek projekt is ezen törekvéseinknek az eredménye.

Amit kínálunk:

Terméktesztek

Terméktesztjeinkkel egy komplett információs csomag tulajdonosa lehetsz, mely támogat a tudatos vásárlói döntésben a folyamat elejétől a végéig. A csomag tartalma:

 • Értékelő táblázat – mely segítségével részletes információkat kapsz minden tesztelt termékről és össze is hasonlíthatod pár kiszemelt kedvencedet, hogy még átláthatóbbá tedd, melyiknek mi az erőssége vagy éppen a gyengesége.
 • Így teszteltük a termékeket információs blokk – melyből megtudhatod, hogyan is zajlik pontosabban a tesztelés, és mit milyen súlyozással vettünk figyelembe a végső sorrend felállításakor.
 • Hogyan válasszunk? – erre a kérdésre is választ adunk. Minden termékkategóriához kapcsolódóan összegyűjtjük, hogy milyen szempontokat érdemes végiggondolni, hogy a számunkra legmegfelelőbb termék kerülhessen végül az otthonunkba.
 • A legjobb és a legrosszabb termékekről külön is írunk. Itt olvashatsz arról, hogy milyen tanulságokat vontunk le a teszteredményekből, melyek ismeretében könnyebb lehet neked is döntést hoznod a saját szempontjaidnak megfelelően.

A vizsgált termékkategóriák:

 • Otthon
 • Elektronikai eszközök
 • Egészség, kozmetika
 • Ételek, italok
 • Kert, hobby
 • Baba

Blog

Minden vizsgált termékkategóriához kapcsolódóan kiegészítő információkkal is szolgálunk a blogunkban. Mert nem csak az lehet fontos, hogy mit gondoljunk végig vásárlás előtt, hanem például az is, hogy hogyan lehet megfelelően tisztítani vagy éppen karbantartani egy-egy terméket, hogy minél hosszabb életű legyen. Konkrét javaslatokat fogalmazunk meg, melyek lényegre törőek és gyakran felmerülő kérdésekre adnak választ.

Miért hasznos ez neked?

Mert teszteredményeink:

 • Megbízhatóak – Valós, mért eredményeket mutatnak.
 • Reklámmentesek és gyártóktól, kereskedőktől, illetve politikai pártoktól függetlenek.
 • Mivel egységesen kidolgozott módszertan alapján készülnek, ezért könnyen és gyorsan összehasonlíthatóak, így időt és energiát spórolhatsz.
 • Rámutatnak, hogy nem a legdrágább termék a legjobb, tehát még pénzt is takaríthatsz meg.
 • Lehetővé teszik, hogy energiatakarékos és tartós terméket válassz. Egy ilyen környezettudatos döntéssel pedig egyben a fenntarthatóbb világért is teszel anélkül, hogy bármiről is le kellene mondanod. Sőt.

A Tudatos Vásárlók Terméktesztek projekt

Kezdetben a termékcsoportokat és szolgáltatásokat alkalomszerűen, egy-egy pályázati forrásból tudtuk fedezni, ami erősen korlátozta, hogy mit és milyen széles termékmintával vizsgálhatunk. 2017-ben azonban csatlakoztunk a nemzetközi ICRT (International Consumer Research & Testing) hálózathoz.

Az ICRT az egyetlen független nemzetközi szervezet a világon, mely azért jött létre, hogy terméktesztjeivel és kutatásaival információhoz juttassa a fogyasztót, hogy azok tudatos döntést hozhassanak vásárlásaik során. Jelenleg 37 fogyasztóvédelmi szervezetet tömörít. Az együttműködés teszi lehetővé, hogy meg tudják vásárolni a tesztelni kívánt termékeket, illetve, hogy hiteles mérésekkel, laboratóriumokban is tudják vizsgálni azokat. Az eredményekhez minden tagszervezet hozzáfér, melyeket a kiértékelést és helyi piackutatást követően publikál.

Egy-egy tesztelés több ezer eurónyi költséget is jelenthet, melyet külön-külön nem tudnának állni ezek a szervezetek. Együtt viszont ezt meg tudják valósítani. Az eredmények pedig a fogyasztói érdekek védelmét szolgálják.

Az ICRT tagszervezeteként így lehetséges számunkra is, hogy rendszeresen tudjuk támogatni a magyar vásárlókat a különböző terméktesztek eredményeivel.

Mi motivál minket?

A Tudatos Vásárlók Egyesületénél hisszük, hogy a fenntartható életmód nem kell, hogy feltétlenül lemondással járjon. Viszont tudatos döntéseket biztosan igényel. Annak érdekében, hogy csökkenteni tudjuk a manapság annyira jellemző túlfogyasztást, fontos, hogy lehetőleg tartós és valóban értéket hordozó termékekre, szolgáltatásokra költsünk. Azon dolgozunk, hogy terméktesztjeinkkel és tippjeinkkel minél több emberhez juttassuk el ehhez a döntéshez szükséges információkat. Ha tesztjeinknek köszönhetően elégedett vásárlók születnek, akiket sokáig szolgál majd a kiválasztott termék, akkor veletek együtt sikerült tennünk egy lépést a fenntarthatóbb életmód felé. Azért vagyunk itt, hogy közösen megértsük, miért fontos ez, s beszélgessünk róla minél többet, minél többen.

Érdekel a téma?

Ha szívesen hallanál legfrissebb eredményeinkről, iratkozz fel termékteszt hírlevelünkre. Legfrissebb tesztjeinkről és blogbejegyzéseinkről tájékozódhatsz belőle havonta.

Itt bele is olvashatsz, milyen témákról írunk a blogunkon.

Itt pedig megnézheted, milyen terméktesztek készültek mostanában. Ingyenes tesztjeinkbe mindenképp pillants bele, biztosan találsz számodra is hasznos információkat.

Gyakori kérdésekre ITT taládod a válaszokat.

Tudatos Vásárlók Egyesülete

Ahogy említettük, a Tudatos Vásárlók Terméktesztek projektünk mellett még sok egyéb tevékenységünk van, amiket érdemes megismerned, ha szeretnél fogyasztóként jól informált lenni és számodra kedvező döntéseket hozni. Itt olvashatsz ezekről.

Itt tudsz elérni minket:

Tudatos Vásárlók (Közhasznú) Egyesülete

Cim: 1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/A fsz. 3.

Székhely: 1114 Budapest, Móricz Zsigmond körtér 3/A fsz. 3.

Számlaszámunk: Magnet Bank, 16200106-00108490

IBAN: HU40 1620 0106 0010 8490 0000 0000

Swift kód: HBWEHUHB

Adószámunk: 18245770-1-43

E-mail: tve@tve.hu

Ha kérdésed van, írj nekünk!

   

   

  Top
  Megszakítás