A Tudatos Vásárlók Egyesületének brit partnerszervezete a Which lassúfőzőket tesztelt laboratóriumban. 34 készülék nemzetközi webáruházakból beszerezhető magyarországi szállítással. A következőket vizsgálták: ételfeldolgozás, használhatóság, külső szerkezet felépítése, anyaga.

Ár
Az árak a nemzetközi webáruházak árainak átlagát jelzik a teszt megjelenésének időpontjában.
Pontozás, értékelés
A főbb szempontokat 0-tól 5-ig tartó iskolai osztályzat szerint értékeltük.
0 =legrosszabb 5 =legjobb
Ezeket összesítve adjuk meg, hogy a termék a megszerezhető pontok hány százalékát kapta meg.
Ételkészítés
Azt pontoztuk, hogy a készülék mennyire jól főzi meg az ételeket beállítástól függetlenül, pontoztuk a legmagasabb és legalacsonyabb hőmérsékleten készült ételek minőségét.
Ahol van melegentartó funkció, ott az ételt egy órán keresztül a lassúfőzőben hagytuk ezen a beállításon, majd pontoztuk az étel minőségét.
Amelyik lassúfőzőbe belefért egy egész csirke, azoknál pontoztuk, hogy milyen jól süti meg a húst: figyelembe vettük, hogy az elkészült csirke elég ropogós-e, mennyire sült át, és hogy milyen étvágygerjesztő a végeredmény.

Automatikus főzési beállítás során a készülék magas hőmérsékleten kezd főzni, és utána alacsony hőmérsékleten folytatja az étel készítését. A teszt során azt tapasztaltuk, hogy az automatikus beállítással készült húsos ragu finomabb lett, mint amelyik csak magas vagy alacsony hőmérsékleten készült.

Használhatóság
Vizsgáltuk, hogy a készüléket mennyire egyszerű használni a mindennapok során: egyértelműek-e a beállítási lehetőségek, mekkora helyet foglalnak, milyen macera tisztítani, és hogy a csatolt receptek és a használati utasítás mennyire közérthetőek. Azt is pontoztuk, hogy a beüzemelése mennyire egyszerű.

Felépítés
A teszt során pontoztuk a lassúfőző minőségét: vizsgáltuk a felépítését, kidolgozását és az anyagát. Azok a készülékek, amelyeknél réseket, hegyes éleket vagy meglazult alkatrészeket találtunk, alacsonyabb pontot kaptak.
Kép: pixabay.com, unsplash.com