VÉLEMÉNYEK HELYETT TÉNYEK

Beépíthető sütők

Találd meg a számodra legjobb beépíthető sütőt!

Beépíthető sütők

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 12 márka 49 hazai boltokban és webshopokban megvásárolható beépíthető sütőjét tesztelte nemzetközi fogyasztóvédő szervezetekkel együttműködve, egységes módszertan alapján, laboratóriumban.

Melyek a legjobb beépíthető sütők?

Tesztünkben megtalálod a választ.

A sütő a modern konyha egyik legfontosabb háztartási berendezése. Egy drágább sütő sok extra funkcióval rendelkezhet, ami nagyban megkönnyíti az életünket, de tényleg kihasználjuk minden tulajdonságát? Sütő vásárlásánál a legfőbb szempont, hogy jól tudjunk vele süteményt vagy akár grillcsirkét készíteni, de ne fogyasszon sok áramot. Legalább ennyire fontos a biztonság kérdése is, vagyis mennyire melegszik fel használat vagy a tisztítási program közben a külső felület, különösen az ajtó. Alacsonyan lévő sütőnél, kisgyerekes családokban ez valóban komoly veszélyt jelenthet, hiszen a gyengébben szereplő készülékeknél akár 70°C-ra is melegedett az ajtó üvegpanelje (a jobbaknál ez az érték egyébként 30°C körül maradt).

Mi nemcsak kipróbáltunk néhány beépíthető sütőt, hanem mind a 49 sütőt laborban teszteltük.

5 fő tesztelési szempont volt:

  • sütési hatékonyság,
  • egyszerű használat és tisztítás,
  • energiafogyasztás,
  • biztonság
  • és zajszint.

Összesen 33 szempont szerint teszteltünk és 47 technikai paramétert mértünk meg és gyűjtöttünk össze a termékekről, melyek alapján össze tudod hasonlítani őket, illetve számos szűrési lehetőséget találsz a tesztünkben, hogy ki tudd választani a neked legjobbat!

Mennyibe kerül egy jó beépíthető sütő?

Az ár önmagában nem garancia a jobb minőségre.

A tesztelt termékek átlagára 65 000 és 1 006 000 Ft között mozog.

Örök tanulságnak mutatkozik, hogy nem javasolt csak ár alapján választani, mert a legjobban teljesítő modellek között bőven találunk 200 000 Ft-os átlagár alatt elérhető készüléket. Ugyanakkor a középmezőnyben találunk többszázezer forintos terméket. Akármennyit is szánunk tehát sütővásárlására, mindenképpen érdemes utánajárnunk, hogy az egyes termékeknek melyek az erősségei és melyek a gyengeségei. Ebben segítenek a terméktesztek.

Miért érdemes fizetni a teszteredményekért?

A Tudatos Vásárlók Terméktesztjei pártatlanok, tudományosak, alaposak és sok pénzbe kerül az elkészítésük.

Ingyenes tesztoldalakat könnyű találni az interneten. Sokszor azonban ezeket az oldalakat a termék mögött álló gyártók, forgalmazók támogatják, és nem kell túl alaposnak vagy tudományosnak lenniük ahhoz, hogy magukat tesztnek nevezzék. Ezért az értékeléseik inkább bújtatott reklámnak tekinthetők.

Egy nemzetközi fogyasztóvédő hálózat tagjaként a mi tesztjeinket európai és amerikai laboratóriumokban szakértők készítik. Ez a hálózat teszi lehetővé, hogy ebben a tesztben 14 millió Ft összértékű, anonim módon vásárolt beépíthető sütőt vizsgáltunk.

A mi tesztjeink mindig függetlenek a gyártóktól és a forgalmazóktól, a saját pénzünkön tesztelünk – ezért kérjük a hozzájárulásodat.

Már csak pár kattintás, és kiderül, melyik a számodra legjobb beépíthető sütő!

Legyél Szupertag vagy vásárold meg a beépíthető sütő tesztet.

A legjobb és legrosszabb beépíthető sütők a tesztből

Ebben a cikkben összefoglaljuk neked a teszt eredményeit, a legfontosabb szempontok szerint melyik beépíthető sütők teljesítettek jól vagy rosszul.

48%

A leggyengébben teljesítő termék eredménye

75%

A legjobban teljesítő termék eredménye

63%

Teszteredmények átlaga

A beépíthető sütők termékteszt eredménye

 
 
 
 
 
 
Termékek összehasonlítása

A termékképek melletti + ikonra kattintva hasonlíthatsz össze max 3 modellt.

Az összehasonlításhoz jelentkezz be vagy legyél tagunk vagy vedd meg a tesztet!

A rendezéshez jelentkezz be vagy legyél tagunk vagy vedd meg a tesztet!

Sorba rendezés

TESZTELT TERMÉKEK
Találatok száma:
HBG 675 BB1
pirolitikus tisztítású
Ár: 301 000 Ft

A termék átlagára az utolsó tesztfrissítés időpontjában.

  • Sütési teljesítmény

    Sütő előmelegítési idő, hőmérsékletszabályozás pontossága, hőmérséklet stabilitása, grillezés és sütéstesztek (aprósütemény, piskóta, pirítós, csirke, habcsók) eredménye, a teszteredmény 50%-a.

  • Energiafogyasztás

    Energiafogyasztás üres sütő előmelegítésekor, sütés közben, öntisztító üzemmódban (amelyiknél van) és stand-by módban. A teszteredmény 20%-a.

  • Használat és tisztítás

    Kézikönyv, beállítások, figyelmeztető jelzések, világítás, ajtónyitás, zárás, be-, kipakolás, tisztítás, védőburkolat. A teszteredmény 20%-a.

  • Zajszint

    Három szakértő értékelte az előmelegítés fázisában, majd a lehűlési fázisban bekapcsolt ventilátorral. A teszteredmény 5%-a.

  • Biztonság

    Elektromos, termikus és mechanikai biztonság vizsgálata. A teszteredmény 5%-a.

HBG5780S0
pirolitikus tisztítású
Ár: 248 000 Ft

A termék átlagára az utolsó tesztfrissítés időpontjában.

  • Sütési teljesítmény

    Sütő előmelegítési idő, hőmérsékletszabályozás pontossága, hőmérséklet stabilitása, grillezés és sütéstesztek (aprósütemény, piskóta, pirítós, csirke, habcsók) eredménye, a teszteredmény 50%-a.

  • Energiafogyasztás

    Energiafogyasztás üres sütő előmelegítésekor, sütés közben, öntisztító üzemmódban (amelyiknél van) és stand-by módban. A teszteredmény 20%-a.

  • Használat és tisztítás

    Kézikönyv, beállítások, figyelmeztető jelzések, világítás, ajtónyitás, zárás, be-, kipakolás, tisztítás, védőburkolat. A teszteredmény 20%-a.

  • Zajszint

    Három szakértő értékelte az előmelegítés fázisában, majd a lehűlési fázisban bekapcsolt ventilátorral. A teszteredmény 5%-a.

  • Biztonság

    Elektromos, termikus és mechanikai biztonság vizsgálata. A teszteredmény 5%-a.

HBG7742B1
pirolitikus és kézi tisztítású
Ár: 682 000 Ft

A termék átlagára az utolsó tesztfrissítés időpontjában.

  • Sütési teljesítmény

    Sütő előmelegítési idő, hőmérsékletszabályozás pontossága, hőmérséklet stabilitása, grillezés és sütéstesztek (aprósütemény, piskóta, pirítós, csirke, habcsók) eredménye, a teszteredmény 50%-a.

  • Energiafogyasztás

    Energiafogyasztás üres sütő előmelegítésekor, sütés közben, öntisztító üzemmódban (amelyiknél van) és stand-by módban. A teszteredmény 20%-a.

  • Használat és tisztítás

    Kézikönyv, beállítások, figyelmeztető jelzések, világítás, ajtónyitás, zárás, be-, kipakolás, tisztítás, védőburkolat. A teszteredmény 20%-a.

  • Zajszint

    Három szakértő értékelte az előmelegítés fázisában, majd a lehűlési fázisban bekapcsolt ventilátorral. A teszteredmény 5%-a.

  • Biztonság

    Elektromos, termikus és mechanikai biztonság vizsgálata. A teszteredmény 5%-a.

BOP799S51X
pirolitikus tisztítású
Ár: 340 000 Ft

A termék átlagára az utolsó tesztfrissítés időpontjában.

  • Sütési teljesítmény

    Sütő előmelegítési idő, hőmérsékletszabályozás pontossága, hőmérséklet stabilitása, grillezés és sütéstesztek (aprósütemény, piskóta, pirítós, csirke, habcsók) eredménye, a teszteredmény 50%-a.

  • Energiafogyasztás

    Energiafogyasztás üres sütő előmelegítésekor, sütés közben, öntisztító üzemmódban (amelyiknél van) és stand-by módban. A teszteredmény 20%-a.

  • Használat és tisztítás

    Kézikönyv, beállítások, figyelmeztető jelzések, világítás, ajtónyitás, zárás, be-, kipakolás, tisztítás, védőburkolat. A teszteredmény 20%-a.

  • Zajszint

    Három szakértő értékelte az előmelegítés fázisában, majd a lehűlési fázisban bekapcsolt ventilátorral. A teszteredmény 5%-a.

  • Biztonság

    Elektromos, termikus és mechanikai biztonság vizsgálata. A teszteredmény 5%-a.

Kulinarisk N 704.210.59
pirolitikus tisztítású
Ár: 260 000 Ft

A termék átlagára az utolsó tesztfrissítés időpontjában.

  • Sütési teljesítmény

    Sütő előmelegítési idő, hőmérsékletszabályozás pontossága, hőmérséklet stabilitása, grillezés és sütéstesztek (aprósütemény, piskóta, pirítós, csirke, habcsók) eredménye, a teszteredmény 50%-a.

  • Energiafogyasztás

    Energiafogyasztás üres sütő előmelegítésekor, sütés közben, öntisztító üzemmódban (amelyiknél van) és stand-by módban. A teszteredmény 20%-a.

  • Használat és tisztítás

    Kézikönyv, beállítások, figyelmeztető jelzések, világítás, ajtónyitás, zárás, be-, kipakolás, tisztítás, védőburkolat. A teszteredmény 20%-a.

  • Zajszint

    Három szakértő értékelte az előmelegítés fázisában, majd a lehűlési fázisban bekapcsolt ventilátorral. A teszteredmény 5%-a.

  • Biztonság

    Elektromos, termikus és mechanikai biztonság vizsgálata. A teszteredmény 5%-a.

AKZ9 6270 IX
pirolitikus tisztítású
Ár: 150 000 Ft

A termék átlagára az utolsó tesztfrissítés időpontjában.

  • Sütési teljesítmény

    Sütő előmelegítési idő, hőmérsékletszabályozás pontossága, hőmérséklet stabilitása, grillezés és sütéstesztek (aprósütemény, piskóta, pirítós, csirke, habcsók) eredménye, a teszteredmény 50%-a.

  • Energiafogyasztás

    Energiafogyasztás üres sütő előmelegítésekor, sütés közben, öntisztító üzemmódban (amelyiknél van) és stand-by módban. A teszteredmény 20%-a.

  • Használat és tisztítás

    Kézikönyv, beállítások, figyelmeztető jelzések, világítás, ajtónyitás, zárás, be-, kipakolás, tisztítás, védőburkolat. A teszteredmény 20%-a.

  • Zajszint

    Három szakértő értékelte az előmelegítés fázisában, majd a lehűlési fázisban bekapcsolt ventilátorral. A teszteredmény 5%-a.

  • Biztonság

    Elektromos, termikus és mechanikai biztonság vizsgálata. A teszteredmény 5%-a.

Így teszteltük a beépíthető sütőket

Ezeket a szempontokat vizsgáltuk a laborban. A tesztkritériumok melletti százalékos érték a kritérium súlyát jelenti az összpontszám kialakításában.

A vizsgálatokat 20°C ± 5°C környezeti hőmérsékleten és 65 ± 15% relatív páratartalom mellett végezték. A tesztek megkezdése előtt a felhasznált élelmiszereket legalább 24 órán keresztül hűtőszekrényben (3°C ± 2°C-on) tárolták, és amennyiben vizet is használtak, az azonos vízellátásból származó 15°C ± 1°C-os csapvíz volt. 

A szakértők részben az EN 60350-1 szabványnak megfelelően tesztelték a sütők hatékonyságát. A teszt során vizsgálták az üres sütő előmelegítéséhez szükséges időt, illetve azt, hogy milyen pontos a készülék hőmérsékletszabályozása és mennyire stabilan tartja a beállított hőmérsékletet. 

Arra is kíváncsiak voltak, hogy milyen jól sütnek az egyes sütők. Ezt aprósütemények, habcsók és piskótatészta készítésével tesztelték, a grillfunkciót pedig kenyérpirítással és grillcsirke sütéssel. A gőzfunkcióval rendelkező modelleket lazac és zöldség, brokkoli és tojásos puding, valamint kenyér készítésével tesztelték. 

sütők tesztje - hatékonyság

Sütő előmelegítéséhez szükséges idő: Az üres sütőt szobahőmérsékletről először légkeveréses üzemmódban 175˚C-ra, majd hagyományos (alsó és felső sütés) üzemmódban 200˚C-ra melegítették fel, és lemérték ezen hőfokok eléréséhez szükséges időt. Amennyiben a sütők rendelkeztek booster előmelegítő vagy gyors előmelegítés funkcióval, ezeket is tesztelték. 

Hőmérséklet szabályozás pontossága: Amikor a sütő hagyományos, illetve légkeveréses üzemmódban felmelegedett 80˚C, 150˚C, 200˚C-ra, illetve maximum hőmérsékletre, megmérték a sütő minimum és maximum belső hőmérsékletét különböző időpontokban, ezek átlagát vették, és összehasonlították, hogy mennyiben térnek el az eredetileg beállított hőfokoktól. Amikor a maximum hőmérsékletet értékelték, egy órán keresztül vizsgálták, hogy a sütő megtartja-e a max. hőfokot vagy bizonyos idő után csökken-e a hőmérséklet. 

Hőmérséklet stabilitása: Azt is értékelték, hogy egy szabályozott hőmérsékletű cikluson belül (hagyományos, illetve légkeveréses üzemmódban 80˚C, 150˚C, 200˚C, illetve max. hőmérséklet) mekkora a hőmérséklet ingadozás az eredeti értékekhez képest. 

sütők tesztje - piskótatészta sütésSütéstesztek: Aprósüteményt (egyszerre két szinten – gyártó által javasolt beállítás szerint) és piskótatésztát (egy szinten – hagyományos üzemmódban, illetve egyszerre két szinten légkeveréses üzemmódban) sütöttek. Az aprósütemény tesztet a vízszintes és függőleges hőeloszlás egyenletességének vizsgálata érdekében végezték el (sütés két szinten). Sütés után pontozták az elkészítési időt, megmérték a sütemények vastagságát, illetve azt is vizsgálták, hogy mennyire egyenletesen sültek át és barnultak meg. Az elkészült aprósütemények és piskóták érzékszervi vizsgálaton (barnulás, magasság, repedések, szerkezet, textúrát) is átestek.  sütők tesztje - grill

Grillezés: Ennek a vizsgálatnak a célja a hatékony grillezési felület meghatározása volt. A szakértők héj nélküli, egyforma méretű fehér toastkenyér szeleteket pirítottak. Pontozták a grillrács tényleges grill felületét (a kenyerek színe alapján) és az elkészítési időt. A sütőrács hasznos felületét, a tényleges grillezési felületet is meghatározták, illetve a pirítósok általános érzékszervi értékelésen (barnulás, túl világos vagy túl sötét zónák jelenléte, …) is átestek. 

Csirkesütés: Egy kb. kétkilós friss csirkét grilleztek rotisserie (grillcsirke sütő) üzemmódban vagy a gyártói ajánlás szerint bármely más funkcióval (amennyiben volt, a hőmérő szondát is használták). A csirkét olaj és fűszerek nélkül készítették el, majd értékelték az elkészült hús hőmérsékletét (a csirke 14 különböző részének hőmérsékletét 2 perc pihentetés után mérték, a minimális hőmérsékleti követelmény 80 ºC volt), az elkészítési időt, a sütésről alkotott általános benyomást, a bőr ropogósságát, a hús szaftosságát, az egyenletes barnulást és a hús ízét. 

Habcsók elkészítése: A vizsgálat során azt mérték fel, hogy a sütők mennyire tudnak hosszú ideig közepes-alacsony hőmérsékleten sütni. A tesztet kétszer végezték el, azonban mindkét alkalommal csak egy szinten sütöttek, először hagyományos, majd a hőlégkeveréses funkció használatával. Rögzítették az elkészítési időt, illetve érzékszervi vizsgálat keretében értékelték, hogy mennyire barnult meg, egyenletesen sült meg, lett ropogós, és milyen volt a belső szerkezete. 

Gőzfunkció: A tesztelést gőzfunkcióval vagy a gőzfunkció és egy másik üzemmód kombinációjával végezték a felhasználói utasításoknak megfelelően.  

  • Lazacfilé és zöldségek (krumpli és répa): ez a vizsgálat a gőz függőleges és vízszintes eloszlásának értékelésére szolgált, amikor is különböző típusú ételeket készítettek két szinten, csak a gőzfunkció használatával. Mérték az elkészítési időt, illetve értékelték az elkészült ételek állagát, textúráját, ízét, és hogy mennyire sültek át. 
  • Brokkoli: a vizsgálat célja annak értékelése, hogy a sütő tud-e elegendő gőzmennyiséget biztosítani egy kis és összehasonlítható mennyiségű zöld zöldség párolásához. Összehasonlították az elkészült brokkoli színét egy referenciamérés során elkészült adag brokkoli színével, illetve a gőz vízszintes eloszlását is értékelték, mérték az elkészítési időt, és a brokkoli további érzékszervi vizsgálatokon is átesett: pontozták, hogy mennyire jól készült el, milyen volt a textúrája és állaga, illetve, hogy mennyire volt egységes a színe.
  • Tojásos puding: ez a vizsgálat a gőz eloszlásának egyenletességét, a hőmérséklet pontosságát és a tesztétel felületének nedvességtartalmát hivatott ellenőrizni. Az elkészítési időt megmérték, illetve az érzékszervi vizsgálatokat szintén elvégezték: a felület (nedvesség, cseppfoltok), a pórusok jelenléte (szinte láthatatlan vagy túl nagy pórusok), a főzés mértéke (alulfőzött, túl puha, egyenletesen megsült…) is mind beleszámított az értékelésbe. És mivel a puding próbája az evés, természetesen meg is kóstolták.
  • Kenyérsütés: A gőzsütők tesztelésekor a kenyérsütést kombinált üzemmódban (gőzfunkció + klasszikus sütési mód vagy kenyér auto programon) végezték, a használati utasításoknak megfelelően. Egyszerre csak egy kenyér sült a sütőben. Ez a teszt annak felmérésére szolgált, hogy a sütő mennyire tud puha, de egyben ropogós kenyeret sütni. A sütési időt, a kenyér növekedését, a kenyér alakját, térfogatát, alsó és felső színét, a szín egyenletességét (felül és alul), a szín általános egyenletességét és végül a kéreg ropogását és vastagságát, valamint a belső szerkezetét és állagát is értékelték. 

Mérték az energiafogyasztást üres sütő előmelegítésekor és az összes sütési teszt során. Ezeken túl vizsgálták a készenléti üzemmód, a késleltetett indítás/befejezés és az öntisztítási fázis (kivéve a kézi tisztítású készülékek) energiafogyasztását. 

Három szakértő vizsgálta a készülékek egyszerű és átlátható használhatóságát, könnyű tisztíthatóságát. Értékelték, hogy mennyire felhasználóbarát a használati kézikönyv (papír és online változat, ha volt) és a kezelő panel (pl.  mennyire egyszerű a hőmérséklet, üzemmód, és sütési idő beállítása, jelzések, különböző programok megléte). A hangjelzéseket, extra funkciókat, a sütőkamra világítását, mennyire jól lehet belátni a sütő üvegén keresztül, az ajtónyitást és zárást, a ki-be pakolást, az oldalsó vezetőrács kiszedését, a védőburkolatot is vizsgálták. Nagy hangsúlyt fektettek a sütők egyszerűen kivitelezhető külső és belső tisztíthatóságára. Okos sütők esetében az applikáció letöltését vagy Wifihez csatlakozást, és az app használhatóságát is értékelték. 

Három szakértő pontozta az üres sütő zajait, rezgéseit az előmelegítési fázisban (hőlégbefúvásos üzemmód), illetve kihűlés közben (bekapcsolt ventilátor mellett). 

A berendezések biztonságát részben az EN 60335-2-6 szabvány alapján vizsgálták elektromos, mechanikai és termikus biztonság szempontjai szerint. Pontozták, hogy találnak-e bármilyen elektromos rendellenességet, illetve, hogy megfelelő mértékben teherbírók-e a polcok. Az EN ISO 13732-1 szabvány alapján a felületek átmelegedését értékelték, vagyis, hogy a sütéstesztek, a pirolitikus tisztítási ciklus vagy ha nem volt pirolitikus tisztítás opció, akkor egy legalább 30 perces grillezés során mennyire melegednek át a gombok, az ajtó, a kezelőpanel, az ajtó fogantyúja, az üveg és az előlap. 

Labortesztjeink során számtalan mérést és vizsgálatot elvégzünk. A vizsgált kritériumok pontszámokat kapnak, 0-tól 5-ig tartó skála alapján értékelünk. Minden esetben igaz, hogy 0 a legrosszabb és 5 a legjobb érték.

A vizsgálati paramétereket rendszerezzük, a legfontosabb jellemzőket pedig súlyozzuk, így képzünk egy százalékos értéket, ami végül a termék tesztben elért eredményét mutatja a maximálisan elérhető 100%-hoz  képest.

Bizonyos kiemelt kritériumoknál egyéb korlátozásokat is alkalmazunk, amennyiben az elvártnál (küszöb) rosszabb eredményt ér el a vizsgált szempont, az összeredmény sem mehet meghatározott érték fölé. Ebben az esetben a végső százalékos érték nem felel meg a kritériumok súlyozott átlagának. Az értékelést segíti az alábbi táblázat:

Hogyan válasszunk beépíthető sütőt

Mérlegeljük, hogy a napi használat során igénybe vesszük-e a csúcskategóriás gépek akár 20-nál is több funkcióját, vagy megelégszünk kevesebb programmal is, de azokat legalább használjuk.

Hagyományos (alsó/felső sütés): Egy fűtőelem található a sütő alján és egy a tetején, amelyek egyenletesen sugározzák a hőt. Kiváló hús, hal, zöldség és tészta elkészítéséhez.

Légkeverés vagy hőlégbefúvás: A légkeverés esetében a ventilátor az alsó és felső fűtőszál melegét keveri, így az étel egyenletesre sül. A hőlégbefúvás során a ventilátor körül elhelyezkedő gyűrű alakú fűtőtest melege kerül a sütőtérbe.

Felső sütés: Ezt akkor használjuk, ha szeretnénk jobban megsütni vagy pirítani az étel tetejét vagy alját.

Grill: Húsfélék, zöldségek, pirítós, melegszendvicsek, sajtok elkészítéséhez ajánljuk.

Grill légkeveréssel: Húsok, halak és zöldségek grillezésére használjuk.

Alsó sütés és ventilátor: Akkor praktikus, ha nincs hőlégkeverés a több szinten sütéshez, vagy nagyobb hőre van szükségünk. Ezen kívül használhatjuk pizza, felfújt egy szinten történő elkészítésére.

Érdemes végiggondolni, hogy megelégszünk-e a sütő kézi tisztításával vagy hajlandóak vagyunk-e felárat fizetni a kényelemünkért. Ebben az esetben három tisztítási funkció közül választhatunk.

Pirolitikus tisztítás: A pirolitikus tisztítás során a sütő közel 500˚C-ra melegszik, így a sütőben lerakódott szennyeződés hamuvá ég. A hamut már könnyen eltávolíthatjuk a sütőből. Ez a folyamat akár másfél órát is igénybe vehet. Figyeljünk arra, hogy a program beindítása előtt a sütőrácsokat és tepsiket kiszedjük. Néhány készülék esetében a sütőtérből az oldalfalon található vezetőrácsokat is el kell távolítani pirolitikus tisztítás során.

Katalitikus tisztítás: A sütő fala speciális bevonattal van ellátva, amely a keletkezett zsíros szennyeződést 200˚C felett magába szívja. A program kb. 30 percet vesz igénybe, ezután csak le kell törölni a falat.

Hátránya, hogy sok esetben nem mindegyik falon van ilyen speciális bevonat, ezért lehet, hogy egyes részeknél nem ússzuk meg a kézi tisztítást. Mivel a katalitikus fal speciális anyaga idővel telítődik, bizonyos időközönként cserélni kell a belső falat, ami plusz költséggel jár.

Gőztisztítás: A sütő aljába helyezett vízből a melegítés hatására gőz képződik, amely fellazítja a szennyeződéseket, ételmaradékokat, melyeket ezután könnyebb eltávolítani. Némely márkánál erre külön, úgynevezett aquaclean funkciót vezettek be a gyártók. Az aquaclean funkcióval rendelkező készülékeknél azonban nincs öntisztító funkció. 

Vásárlás előtt mérjük le a rendelkezésre álló helyet, és arról se feledkezzünk meg, hogy a sütőajtót ki is kell majd nyitni. Egy átlagos sütő térfogata 64 liter, azonban vegyük figyelembe, hogy a megadott térfogat és a hasznos térfogat között típustól függően több mint 10 liter különbség is lehet.

Sok opció közül választhatunk ezen a téren is. Számos sütő rendelkezik memória funkcióval, forgónyárssal, teleszkópos sütősínnel, késleltetés funkcióval, súlyérzékelő programmal, alacsony hőmérsékletű üzemmóddal, melegentartó és kiolvasztó programmal.

Megkönnyíti a készülék tisztítását, ha eltávolítható a sütőajtó és/vagy üvegpanel. Ha gyakran használjuk, praktikus a lágyan nyíló vagy záródó ajtó és a független világításszabályozás. Segít elkerülni az égési sérülést a gyerekzár funkció vagy a „hideg ajtó”.

Találd meg a legjobbat!

49 beépíthető sütő teszteredménye
49 beépíthető sütő teszteredménye
Bezárás
Top
Megszakítás