Milyen gyorsan éri el az üzemi hőmérsékletet, mennyi idő alatt készült el az étel, milyen könnyű szabályozni és kitisztítani. Az összpontszám 35%-át adja.
-
Sütés, főzés
Milyen egyenletesen sül át az étel, mennyire szaftos, ízletes és étvágygerjesztő a végeredmény. 30%-os súllyal számít bele az értékelésbe.
-
Szerkezet, felépítés
A szakértők megvizsgálták, hogy a felhasznált anyagok milyen minőségűek, van-e kiálló, hibás alkatrész a készüléken, tesztsütés előtti és utáni repedés, sérülés. Az összpontszám 15%-a.
-
Stabilitás
Felborul vagy megbillen-e a telepakolt készülék, ha meglökjük vagy nekimegyünk. A végeredménybe 10%-os súllyal számít bele.
-
Összeszerelés
Mennyi ideig tart összeszerelni, milyen könnyen illeszthetők egymáshoz az alkatrészek, mennyire felhasználóbarát a kézikönyv. Az összpontszám 5%-át adja.
-
Mozgathatóság
Milyen könnyű arrébb tenni, gurítani, irányítani. Az összpontszámba 5%-os súllyal számít bele.
A lecsöpögő nedvesség vagy zsír a fém felületről elpárolog és "grillezett" aromát ad az ételnek, illetve a tisztításban is segítség, hogy nem csöpög szét a zsíradék.
Melegítő rács
A már megsült ételek melegen tartásához, de távolabb a közvetlen hőtől, míg a lassabban készülő ételek sülnek.
Fémlap
Tipikusan gázsütőkhöz, amin lehet különböző ételeket sütni vagy párolni.
Oldalsó égő
Hasznos lehet zöldségek főzéséhez, sütéséhez vagy szószok melegítéséhez.
Zsíradékgyűjtő tálca
Összegyűjti a lecsöpögő zsíradékot, csökkenti a belobbanást és megkönnyíti a tisztítást.
Hamugyűjtő
Tároló tálca/polc
Ezen lehet tárolni a főzéshez szükséges kellékeket.
Grilleszköz kampó
Hőmérséklet szabályozó
Szellőző nyílás
Segít a hőmérséklet szabályozásában. Kinyitva gyorsabban ég a szén és jobban melegít, bezárva csökken a hőmérséklet. A szénsütőket mindig nyitott szellőzőnyílással gyújtsuk meg!