VÉLEMÉNYEK HELYETT TÉNYEK

Tapadásmentes serpenyők

Találd meg a számodra legjobb serpenyőt!

Tapadásmentes serpenyők

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a serpenyők tesztjében nem vett részt, azonban külföldi partnerszervezeteink – mint a cseh dTest – igen, ezért úgy döntöttünk, hogy az eredményeket ingyenesen közzétesszük. 21 db nálunk is elérhető serpenyőről közlünk adatokat. A teszteket 28 cm-es edényekkel végezték, azonban nálunk néhány típusból csak kisebb kapható.

Milyen serpenyőt érdemes venni?

Tesztünkben megtalálod a választ.

21 tapadásmentes serpenyő került a tesztbe, melyeket fogyasztóvédő szervezetekkel együttműködve, egységes módszertan alapján, laboratóriumban vizsgáltak a szakértők.

5 fő tesztelési szempont volt, melyek mind a hétköznapi használat fontos tényezői:

  • a tapadásmentesség,
  • a kopásállóság
  • és karcállóság,
  • a hőeloszlás,
  • valamint a használhatóság, azaz a felhasználói élmény.

Összesen 10 szempont szerint teszteltünk és 11 technikai paramétert mértünk meg és gyűjtöttünk össze a termékekről, melyek alapján össze tudod hasonlítani őket, illetve számos szűrési lehetőséget találsz a tesztünkben, hogy ki tudd választani a neked legjobbat!

Bezár

Mennyibe kerül egy jó tapadásmentes serpenyő?

Az ár önmagában nem garancia a jobb minőségre.

A tesztelt termékek átlagára 2 000 és 45 000 Ft között mozog.

Örök tanulságnak mutatkozik, hogy nem javasolt csak ár alapján választani, mert a legjobban teljesítő modellek között is találunk 10 000 Ft-os átlagár alatt elérhető terméket. Ugyanez elmondható a lista végéről is, ahol szintén találunk drágább kategóriájú serpenyőt. Akármennyit is szánunk vásárlásra, mindenképpen érdemes utánajárnunk, hogy az egyes termékeknek melyek az erősségei és melyek a gyengeségei. Ebben segítenek a terméktesztek.

Bezár

Még nem vagy Szupertag?

Legyél a tagunk, hogy hozzáférj a több mint 3200 termék és szolgáltatás objektív értékeléséhez.

A tapadásmentes serpenyő termékteszt eredménye

 
 
 
 
 
 
Termékek összehasonlítása

A termékképek melletti + ikonra kattintva hasonlíthatsz össze max 3 modellt.

Termékek összehasonlítása 0/3

Sorba rendezés

Mégse
TESZTELT TERMÉKEK
Találatok száma:
Easy Chef
alumínium
Ár: 12 500 Ft

A termék átlagára a termékfeltöltés időpontjában.

81
  • Tapadásmentesség

    Tükörtojás készítettek (4 percig 130°C-on.), majd a kész ételt spatulával távolították el. A serpenyőhöz tapadt tojás mennyiségét értékelték. A végső pontszám 30%-a.

    XLS:4.5 | Konv:4.5 | Kerek:5
  • Kopássálóság

    Vibrációs asztalra helyezték az anyacsavarokkal teli serpenyőt, a kopás mértékét skálázták. A koptatott edényekkel ismételték a tükörtojás sütést, a tapadásmentesség romlásáig. Az összeredmény 20%-a.

    XLS:3.6 | Konv:3.6 | Kerek:4
  • Hőeloszlás

    A serpenyő egyenletes hőeloszlásának vizsgálata hőkamerával, majd palacsintasütéssel, a palacsinták színe alapján. A serpenyő aljának egyenletességét szintén mérték. Az összpontszám 15%-a.

    XLS:3.1 | Konv:3.1 | Kerek:4
  • Könnyű használat

    Tesztelők értékelték a serpenyő súlyát, az egyensúlyt és a nyél formáját. A fogantyú különböző részein a hőmérsékletet is mérték. Az összeredmény 15%-a

    XLS:5 | Konv:5 | Kerek:5
  • Karcállóság

    100 °C-ra melegített serpenyő alját pengével sértették fel. A karcállóság mértékét skálán értékelték. Az összeredmény 10%-a.

    XLS:3.8 | Konv:3.8 | Kerek:4
Energy
alumínium
Ár: 11 700 Ft

A termék átlagára a termékfeltöltés időpontjában.

80
  • Tapadásmentesség

    Tükörtojás készítettek (4 percig 130°C-on.), majd a kész ételt spatulával távolították el. A serpenyőhöz tapadt tojás mennyiségét értékelték. A végső pontszám 30%-a.

    XLS:5 | Konv:5 | Kerek:5
  • Kopássálóság

    Vibrációs asztalra helyezték az anyacsavarokkal teli serpenyőt, a kopás mértékét skálázták. A koptatott edényekkel ismételték a tükörtojás sütést, a tapadásmentesség romlásáig. Az összeredmény 20%-a.

    XLS:4.2 | Konv:4.2 | Kerek:5
  • Hőeloszlás

    A serpenyő egyenletes hőeloszlásának vizsgálata hőkamerával, majd palacsintasütéssel, a palacsinták színe alapján. A serpenyő aljának egyenletességét szintén mérték. Az összpontszám 15%-a.

    XLS:2.9 | Konv:2.9 | Kerek:3
  • Könnyű használat

    Tesztelők értékelték a serpenyő súlyát, az egyensúlyt és a nyél formáját. A fogantyú különböző részein a hőmérsékletet is mérték. Az összeredmény 15%-a

    XLS:4 | Konv:4 | Kerek:5
  • Karcállóság

    100 °C-ra melegített serpenyő alját pengével sértették fel. A karcállóság mértékét skálán értékelték. Az összeredmény 10%-a.

    XLS:3.8 | Konv:3.8 | Kerek:4
Unlimited
alumínium
Ár: 14 000 Ft

A termék átlagára a termékfeltöltés időpontjában.

78
  • Tapadásmentesség

    Tükörtojás készítettek (4 percig 130°C-on.), majd a kész ételt spatulával távolították el. A serpenyőhöz tapadt tojás mennyiségét értékelték. A végső pontszám 30%-a.

    XLS:4.5 | Konv:4.5 | Kerek:5
  • Kopássálóság

    Vibrációs asztalra helyezték az anyacsavarokkal teli serpenyőt, a kopás mértékét skálázták. A koptatott edényekkel ismételték a tükörtojás sütést, a tapadásmentesség romlásáig. Az összeredmény 20%-a.

    XLS:3.6 | Konv:3.6 | Kerek:4
  • Hőeloszlás

    A serpenyő egyenletes hőeloszlásának vizsgálata hőkamerával, majd palacsintasütéssel, a palacsinták színe alapján. A serpenyő aljának egyenletességét szintén mérték. Az összpontszám 15%-a.

    XLS:4 | Konv:4 | Kerek:5
  • Könnyű használat

    Tesztelők értékelték a serpenyő súlyát, az egyensúlyt és a nyél formáját. A fogantyú különböző részein a hőmérsékletet is mérték. Az összeredmény 15%-a

    XLS:4 | Konv:4 | Kerek:5
  • Karcállóság

    100 °C-ra melegített serpenyő alját pengével sértették fel. A karcállóság mértékét skálán értékelték. Az összeredmény 10%-a.

    XLS:3.8 | Konv:3.8 | Kerek:4
Grande
alumínium
Ár: 10 500 Ft

A termék átlagára a termékfeltöltés időpontjában.

76
  • Tapadásmentesség

    Tükörtojás készítettek (4 percig 130°C-on.), majd a kész ételt spatulával távolították el. A serpenyőhöz tapadt tojás mennyiségét értékelték. A végső pontszám 30%-a.

    XLS:4.5 | Konv:4.5 | Kerek:5
  • Kopássálóság

    Vibrációs asztalra helyezték az anyacsavarokkal teli serpenyőt, a kopás mértékét skálázták. A koptatott edényekkel ismételték a tükörtojás sütést, a tapadásmentesség romlásáig. Az összeredmény 20%-a.

    XLS:2.9 | Konv:2.9 | Kerek:3
  • Hőeloszlás

    A serpenyő egyenletes hőeloszlásának vizsgálata hőkamerával, majd palacsintasütéssel, a palacsinták színe alapján. A serpenyő aljának egyenletességét szintén mérték. Az összpontszám 15%-a.

    XLS:2.6 | Konv:2.6 | Kerek:3
  • Könnyű használat

    Tesztelők értékelték a serpenyő súlyát, az egyensúlyt és a nyél formáját. A fogantyú különböző részein a hőmérsékletet is mérték. Az összeredmény 15%-a

    XLS:5 | Konv:5 | Kerek:5
  • Karcállóság

    100 °C-ra melegített serpenyő alját pengével sértették fel. A karcállóság mértékét skálán értékelték. Az összeredmény 10%-a.

    XLS:3.8 | Konv:3.8 | Kerek:4
Rock (LT1136)
alumínium
Ár: 8 200 Ft

A termék átlagára a termékfeltöltés időpontjában.

75
  • Tapadásmentesség

    Tükörtojás készítettek (4 percig 130°C-on.), majd a kész ételt spatulával távolították el. A serpenyőhöz tapadt tojás mennyiségét értékelték. A végső pontszám 30%-a.

    XLS:5 | Konv:5 | Kerek:5
  • Kopássálóság

    Vibrációs asztalra helyezték az anyacsavarokkal teli serpenyőt, a kopás mértékét skálázták. A koptatott edényekkel ismételték a tükörtojás sütést, a tapadásmentesség romlásáig. Az összeredmény 20%-a.

    XLS:2.6 | Konv:2.6 | Kerek:3
  • Hőeloszlás

    A serpenyő egyenletes hőeloszlásának vizsgálata hőkamerával, majd palacsintasütéssel, a palacsinták színe alapján. A serpenyő aljának egyenletességét szintén mérték. Az összpontszám 15%-a.

    XLS:3.3 | Konv:3.3 | Kerek:4
  • Könnyű használat

    Tesztelők értékelték a serpenyő súlyát, az egyensúlyt és a nyél formáját. A fogantyú különböző részein a hőmérsékletet is mérték. Az összeredmény 15%-a

    XLS:4 | Konv:4 | Kerek:5
  • Karcállóság

    100 °C-ra melegített serpenyő alját pengével sértették fel. A karcállóság mértékét skálán értékelték. Az összeredmény 10%-a.

    XLS:3.8 | Konv:3.8 | Kerek:4
Ferrara
alumínium
Ár: 15 790 Ft

A termék átlagára a termékfeltöltés időpontjában.

74
  • Tapadásmentesség

    Tükörtojás készítettek (4 percig 130°C-on.), majd a kész ételt spatulával távolították el. A serpenyőhöz tapadt tojás mennyiségét értékelték. A végső pontszám 30%-a.

    XLS:2.9 | Konv:2.9 | Kerek:3
  • Kopássálóság

    Vibrációs asztalra helyezték az anyacsavarokkal teli serpenyőt, a kopás mértékét skálázták. A koptatott edényekkel ismételték a tükörtojás sütést, a tapadásmentesség romlásáig. Az összeredmény 20%-a.

    XLS:3.9 | Konv:3.9 | Kerek:4
  • Hőeloszlás

    A serpenyő egyenletes hőeloszlásának vizsgálata hőkamerával, majd palacsintasütéssel, a palacsinták színe alapján. A serpenyő aljának egyenletességét szintén mérték. Az összpontszám 15%-a.

    XLS:4 | Konv:4 | Kerek:5
  • Könnyű használat

    Tesztelők értékelték a serpenyő súlyát, az egyensúlyt és a nyél formáját. A fogantyú különböző részein a hőmérsékletet is mérték. Az összeredmény 15%-a

    XLS:4.9 | Konv:4.9 | Kerek:5
  • Karcállóság

    100 °C-ra melegített serpenyő alját pengével sértették fel. A karcállóság mértékét skálán értékelték. Az összeredmény 10%-a.

    XLS:3.8 | Konv:3.8 | Kerek:4

Így teszteltük a tapadásmentes serpenyőket

Ezeket a szempontokat vizsgáltuk a laborban. A tesztkritériumok melletti százalékos érték a kritérium súlyát jelenti az összpontszám kialakításában.

A vizsgálatokat vadonatúj serpenyőkkel végezték a szakértők, kontrollált laboratóriumi körülmények között, így az eredmények megbízhatók, reprodukálhatók és összehasonlíthatók egymással.

serpenyők tesztje - tapadásmentességA tapadásmentesség értékelésének alapjául tükörtojás elkészítése szolgált. A tojásokat zsiradék nélkül, 130 °C-on, 4 percig sütötték a laboratóriumi szakértők, majd kivették a serpenyőből és megnézték, hogy mekkora mennyiségű odatapadt maradvány van a felületen. A vizsgálatot háromszor ismételték meg, a serpenyőt természetesen alaposan megtisztították minden használat után. A hőmérséklet meghatározásához hőkamerát és egy hőmérőt használtak.

serpenyők tesztje - kopásállóságVibrációs asztalra helyezték a serpenyőt és 500 anyacsavart tettek bele. Az edény egyik felét szigetelőszalaggal leragasztották, hogy a különbség megfigyelhető legyen. A kopás mértékének értékelésére egy képi értékelési skálát használtak. A serpenyőkben ezt követően újra tojást sütöttek, és tesztelték a tapadásmentességet. A kopásvizsgálatot addig ismételték, amíg a tojásteszt eredményei nem romlottak el túlságosan, de legfeljebb háromszor.

serpenyők tesztje - hőeloszlásA serpenyőket először felmelegítették hagyományos elektromos főzőlapon vagy – amennyiben a serpenyő alkalmas erre – indukciós főzőlapon. Hőkamerával vizsgálták a serpenyők felületét, mérték a hőmérsékletkülönbséget a különböző részeken. A gyakorlati teszt ezután palacsinta sütése volt. A palacsintákat minden alkalommal ugyanazon recept szerint készítették el és úgy adagolták a tésztát, hogy a serpenyő alját teljesen befedje. Összesen hat palacsintát sütöttek mindegyik serpenyőben, az első nem számított bele az értékelésbe. Megvizsgálták a palacsinták felületének egyenletességét, a barna szín egyenletes eloszlását. Megmérték a serpenyő aljának egyenletességét is, ezt a vizsgálatot szobahőmérsékleten és 200 °C-on végezték el.

A gyakorlati tesztek során a tesztelők értékelték a serpenyők súlyát, a kiegyensúlyozottságát és a nyél formáját. A vizsgálatok során a hőmérsékletet is mérték a nyél különböző részein.

serpenyők tesztje - karcállóságA karcállóságot egy speciális mérőberendezéssel vizsgálták. Egy 57,6 gramm súlyú éles pengét húztak végig a 100 °C-ra felmelegített serpenyő alján. A karcállóság mértékének értékelésére egy képi értékelési skálát használtak.

 

A teszt során a serpenyőt elektromos főzőlapon 5 percig maximális hőfokon melegítették, majd 20 °C-os vízbe helyezték. A hőmérsékleti sokkot 10 alkalommal megismételték egymás után. Ezután megmérték a serpenyő aljának egyenességét.

Hőkamera segítségével megmérték, mennyi időre van szükség ahhoz, hogy a serpenyőket a legmelegebb ponton 200 °C-ra, illetve 180 °C-os átlaghőmérsékletre felmelegítsük.

Labortesztjeink során számtalan mérést és vizsgálatot elvégzünk. A vizsgált kritériumok pontszámokat kapnak, 0-tól 5-ig tartó skála alapján értékelünk. Minden esetben igaz, hogy 0 a legrosszabb és 5 a legjobb érték.

A vizsgálati paramétereket rendszerezzük, a legfontosabb jellemzőket pedig súlyozzuk, így képzünk egy százalékos értéket, ami végül a termék tesztben elért eredményét mutatja a maximálisan elérhető 100%-hoz  képest.

Bizonyos kiemelt kritériumoknál egyéb korlátozásokat is alkalmazunk, amennyiben az elvártnál (küszöb) rosszabb eredményt ér el a vizsgált szempont, az összeredmény sem mehet meghatározott érték fölé. Ebben az esetben a végső százalékos érték nem felel meg a kritériumok súlyozott átlagának. Az értékelést segíti az alábbi táblázat:

Hogyan válasszunk tapadásmentes serpenyőt

A tapadásmentes edényekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat külön cikkben gyűjtöttük össze. Ha érdekel, mi a helyzet a teflonnal, miket érdemes végiggondolni vásárlás előtt, kattints ide:

Drágulhat a napraforgó olaj. Válassz jó serpenyőt, süss kevés olajjal!

Hogyan válassz, milyen a jó alap edénykészlet?

Top
Megszakítás