VÉLEMÉNYEK HELYETT TÉNYEK

Lehet ilyen is egy faszenes grillsütő!

Ha nem a legolcsóbb és legminimalistább faszenes grillsütőt keresed, ez a néhány extra kiegészítő hasznos lehet!

1. Nagy grillpartikhoz szénadagolós grillsütő dukál!

Ha nem szeretnél azzal vesződni, hogy fel le pakolászod a rácsot a kihunyni készülő parázs fölött, válassz olyan készüléket, amin szénadagoló nyílást találsz. Ezen a kis nyíláson keresztül főzés közben is tudsz rakni a tűzre, így végső soron gyorsabban, kevesebb vesződséggel készülhetnek az ételek.

A nyílás fedelének kinyitásakor ne hajolj közel, és viselj kesztyűt, mert a kicsapódó forró levegő könnyen megégethet! Erre figyelmeztesd a segédkező gyerekeket is!

2. Szellőztető a tökéletes sütési hőmérsékletért!

A szellőző nyílás segít szabályozni a hőmérsékletet, ami különösen jó szolgálatot tehet, ha odavagy a pulled porkért. A szellőztető kinyitásakor jobban felizzik a szén, nő a hőmérséklet, ha becsukjuk, kevesebb levegő jut be, kevésbé izzik a szén, csökken a hőmérséklet.

3. Hamugyűjtő, hogy a buli mindenkinek buli legyen!

A grillezés végeztével mostoha feladat a hamu eltakarítása a grill aljából. Ám akadnak olyan készülékek, amelyeknél a grillező alatt egy kis edényben gyűlik össze a hamu. Így a sütés végén csak ezt az edényt kell kiürítened.

4. Rögzíthető kerekek, és praktikus fogantyúk, ha sok törpe rohangál a kertetekben!

A BBQ sütők nem könnyűek, ezért ha nem fix helye lesz, hanem előre láthatólag sokat kell pakolni ide-oda, mindenképp olyat válassz, amelyiknek kereke, görgői vannak, így könnyebben lehet majd mozgatni, manőverezni vele. Ha a grillsütő közelében gyerekek rohangálhatnak, válassz olyat, amelyiknek lehet rögzíteni a kerekét, mert így sokkal stabilabb lesz használat közben is. Mozgatáskor igen praktikus, ha a kerekekkel ellenkező oldalon van egy stabil és masszív fogantyú.

5. Huzat, takaró, ha a grillsütőd mindig a szabadban lesz!

Ha kint tárolod a grillsütőt, érdemes beruházni egy vízálló huzatba. Lehetőleg olyat válassz, amelyen heveder is van, ezzel szorosra tudod húzni a takarót a készüléken, így nem kap bele a szél, nem csap be alá az eső.

A Tudatos Vásárlók grillsütő tesztjében szereplő készülékeket egységes módon vizsgálták a szakértők. Nem csak azt tesztelték, hogy milyen jól sütnek, de azt is hogy mennyire praktikus a használatuk, milyen könnyű összeszerelni, mozgatni, tisztítani őket. A tesztben a Neked legfontosabb szempontok alapján szűrhetsz a termékek között!

Kép: pixabay.com
Top
Megszakítás