VÉLEMÉNYEK HELYETT TÉNYEK

Így tisztítsd a szárítógépet, ha szeretnéd sokáig használni

Szárítógép

A szárítógép hosszú távon akkor működik hatékonyan, ha rendszeresen tisztítják és karbantartják. Különös tekintettel a szöszszűrőre, amit minden szárítás után ajánlott kitakarítani. Cikkünkben adunk pár szárítógép karbantartási tippet, hogy hosszú időn át tudd élvezni az előnyeit.

A szárítógép szöszszűrőjének tisztítása

Sok szárítógépben alul, az ajtónál található ez a szűrő. Rendszeresen tisztítani kell, különben a szárítóidő, az energiafelhasználás és a tűzveszély is megnövekedhet. Alaktól és anyagtól függően tisztítsd a szűrőt. Érdemes mindig követni a használati utasításban leírtakat. Egyrészt biztos, hogy így lesz a legegyszerűbb, másrészt így biztosan nem okozunk semmi olyasmit, ami utána garancia érvényesítési problémákat okozhat. A Tudatos Vásárlók Egyesülete tesztjében azt is értékeltük, hogy melyik készülék használata a legegyszerűbb, beleértve a tisztítást, karbantartást is.

A kondenzvíz kiürítése a szárítógépünkből

A szárítógépek egy tartályba gyűjtik a meleg levegőből kicsapódó párát. Ezt a fiókot is érdemes rendszeresen tisztítani. Az általunk tesztelt modellek nagy része közvetlenül csatlakoztatható a lefolyóra is, így megspórolhatjuk a tartály ürítését. Ha ilyen típusú szárítógépet szeretnénk magunknak otthonra, érdemes vásárlás előtt tájékozódni róla, hogy a kiszemelt termék rendelkezik-e ilyen opcióval.

A szárítógép hőcserélőjének tisztítása

Általában a hőcserélő egy nem feltűnő csapóajtó mögött rejtőzik. Ennek lamelláiból is mindig ki kell szedni a szöszt és a pelyheket, úgy, hogy kifogástalanul záródjon. Az apró mozdítható lamellák porszívózásához használd a porszívó bútortisztító toldását, hogy a tartozékok ne sérüljenek, és a levegő akadálytalanul áramolhasson. Vannak olyan termékek, amelyek öntisztító hőcserélővel rendelkeznek. Nyilván ez a legkényelmesebb. Jó ha tájékozódsz róla időben, hogy ezzel lesz-e dolgod a készülék megvásárlását követően.

Nézd meg szárítógép terméktesztünket, és szűrj a termékek között a neked fontos szempontok szerint.

Ha további kérdések merültek fel benned, mint például:

  • Miért gazdaságosabbak a modern hőszivattyús szárítógépek?
  • Milyen energiabesorolású szárítógépet vegyek?
  • Elhagyható az öblítő, ha szárítógépet használok?
  • Mi köze a teniszlabdának a pehelykabát szárításhoz?

akkor neked ajánljuk 10 kérdés és válasz a szárítógépekről cikkünket, melyben ezekre és további kérdésekre is választ találhatsz, hogy kihozd szárítógépedből a maximumot, vagy hogy megfelelően tájékozódj, ha éppen vásárlás előtt állsz.

Kíváncsi vagyok a válaszokra.


FV-19 pályázat logo


Innovációs és Technológiai Minisztérium – a fogyasztók érdekében. Ez a tartalom az ITM FV-I-19-18-C jelű pályázata
keretében készült.

Köszönjük a közreműködést Bécsy Anettnek, a TVE önkéntesének!

Kép: Stiftung Warentest
Top
Megszakítás