VÉLEMÉNYEK HELYETT TÉNYEK

Extrák gázgrillre, hogy a grillparti mindenkinek öröm legyen!

Ha gázgrillező vásárlás előtt állsz, ajánlunk néhány extrát, amit érdemes átgondolnod. Nem kell a legkomplexebb készüléket megvenned, de van néhány kiegészítő, ami bizonyos helyzetekben hasznos lehet.

Olajgyűjtő tálca, ha nem akarsz sokat sikálni

A legtöbb készüléknél az égők alatt egy tálcát alakítottak ki, amiben összegyűlik a lecsöpögő olaj vagy zsír, így elég csak azt kisikálni sütögetés után. (Megkönnyítheti a dolgodat, ha egy kevés homokot szórsz a tálca aljára, ami felszívja a zsírt. A végén egyszerűen kilapátolhatod.) Olyan megoldás is van, ahol egy kis elvezető csövön keresztül egy tartályban gyűlik össze az elhasznált olaj, és ezt kell üríteni, tisztítani.

Lávakő és aromasín, ha a füstös ízt szeretnéd, de a ruhádat megkímélnéd!

Egyes gázüzemű grillsütőkkel is elérhetjük az igazi füstös, aromás BBQ ízt. Ezt lávakővel vagy aroma sínnel (ízterelővel) érik el. Ennek lényege, hogy a húsról a forró kőre vagy fémre lecsöpögő nedvesség vagy zsír elpárolog, és ezzel kellemes aromát ad a fölötte lévő húsnak, zöldségnek.

Oldalsó égő a mesterszakácsoknak!

A grillpartik sokszor kihívás elé állítják a válogatós gyerekek szüleit. A hús túl fűszeres, azt a fajta zöldséget meg pont nem szereti a gyerek. Hogyan készülhetsz fel erre is? Több olyan készülék is van, amelyik oldalán egy vagy két kisebb égőt találsz. Ezen szószt készíthetsz, hagymát piríthatsz, vagy kisebb ételeket főzhetsz, miközben a sülő húst is szemmel tudod tartani. Egyre figyelj: a multitasking hevében nehogy leverd az edényt, innen ugyanis nagyon könnyű leverni.

Grillsütők terméktesztünket böngészve te is megtalálhatod a számodra tökéletes darabot.

Kép: pixabay.com
Top
Megszakítás